З нагоди проголошення Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році Загальної декларації прав людини щороку 10 грудня відзначають Міжнародний день прав людини.
Сьогодні, коли проти України ведеться війна, проблема прав людини набуває особливого значення. Зміни, які відбуваються в сучасному суспільстві, впливають на всі сфери його життя та діяльності.
В рамках Всеукраїнського тижня права 10 грудня 2014р. соціальниий педагог Батюк О.В. провела годину спілкування «Мої права та обов’язки» серед учнів першого та другого курсу.


Метою заходу було підвищення загального рівня правової обізнаності культури учнів, поширення інформації серед молоді з питань захисту прав людини, запобігання проявам асоціальної поведінки в молодіжному середовищі, виховання доброзичливості, людяності, відповідальності.
В ході бесіди учні мали змогу переглянути відеопрезентацію про Декларацію прав людини. Батюк Л.В розповідала про заснування Дня прав людини, історію прийняття Загальної декларації прав людини та її значення. В свою чергу практичний психолог Покрищук М.О. пропонувала учням для обговорення життєві ситуації сьогодення, в яких порушуються права людини. Разом з учнями розглядали можливі шляхи виходу з подібних ситуацій або їх уникнення.
Ми повинні виховувати в учнів повагу до законів, що в умовах правової держави стає провідним педагогічним принципом, викликає в учнівської молоді почуття відповідальності, розвиває соціальну зрілість, чесність по відношенню один до одного.


Мирослава Покрищук
Практичний психолог

 


Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: