На запрошення Львівського інституту економіки і туризму наше училище прийняло участь у V Всеукраїнській науково-практичній конференції молодих вчених  та студентів "Розвиток українського етнотуризму: проблеми та перспективи", яка проходила 26 квітня 2017 року у м. Львові.

 

 

 

 

Матеріал "РОЛЬ КУЛЬТУРНО-ОСВІТНІХ ІНСТИТУЦІЙ В РОЗВИТКУ ЕТНОТУРИЗМУ НА ЯВОРІВЩИНІ" представила Сліпчишин Лідія Василівна, к.п.н., старший науковий співробітник Львівського ННЦ ПО НПУ ім. М.П.Драгоманова у співавторстві із заступником директора з навчально-виховної роботи Плесак Світланою Миколаївною. В доповіді було показано роботу навчального закладу (ХПТУ ім. Й.П.Станька), що має 120-ти літню історію та Музею історії художніх ремесел Яворівщини, що діє при нашому училищі.

 

Мета конференції - визначити сутність поняття "етнотуризму", показати роль і місце етнічного туризму на ринку туристичних послуг України, продемонструвати актуальність розвитку етнічного туризму та необхідність популяризації етнічних ресурсів України у контексті національно-патріотичного виховання молоді, самоідентифікації суспільства в цілому.

Оздобою заходу стала виставка народних ремесел Яворівщини.

 

 

Родзинкою Етноконференції став майстер-клас із яворівського розпису та яворівської різьби, який учасникам продемонстрували учні 36 групи Задорожна Марта і Перляковський Василь та учениця 15 групи Тесля Софія.

У роботі конференції взяли участь молоді вчені, аспіранти, студенти та науковці з різних регіонів України (Київ, Луцьк, Полтава, Одеса, Івано-Франківськ, Дніпро, Рівне, Старобільськ, Галич, Яремче), а також представники органів влади, культурних та громадських організацій міста Львова.

Заслухавши і обговоривши доповіді, учасники конференції визнали, що етнічний туризм є самостійним видом туризму, а Україна має значний потенціал для розвитку етнічного туризму, насамперед, завдяки своїм самобутнім традиціям, неповторній національній кухні, гостинності українців, наявності етнотуристичних ресурсів національної та світової спадщини.

 Заступник директора з НВР Плесак С.М.


Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: