Традиційно творчо і гостинно приймали на Яворівщині в рамках ІІІ районного туристичного фестивалю "Мандруємо Яворівщиною".
 
Карантинні вимоги обмежили масштаб проведення заходу, тим не менше, програма виявилася насиченою і цікавою для всіх учасників. Значна увага була приділена традиційним ремеслам, якими славиться яворовий край. Серед народних умільців були і майстри нашого Художнього училища.
 
Ганна Мурин провела показовий майстер-клас із рогозоплетіння, а Наталія Дюг - із розпису яворівської забавки.
 
 
Урочисте дійство проходило в приміщенні Новояворівського міського краєзнавчого музею, де нас гостинно прийняли Леся Більська-Косик та Галина Рось.
 
Фестиваль приурочили до Всесвітнього Дня Туризму, тож, мова йшла про основні туристичні магніти Яворівщини, якими зацікавилися туристичні оператори Львівської області на чолі із провідним спеціалістом відділу маркетингу і промоції управління туризму і курортів ЛОДА Юлією Стукало.
 
 
 
 
Одночасно, провели підсумки туристичної діяльності району, і за поданням начальника відділу культури, туризму, молодіі спорту Яворівської РДА Наталії Лялюк, вручили пам'ятні відзнаки за вклад у промоцію району, зокрема і Музею художніх ремесел Яворівщини нашого училища, який представила Світлана Плесак.
 
 
  
Приємно приймати відзнаки від очільників району - голови Яворівської районної ради Володимира Сичака
та першого заступника голови Яворівської районної державної адміністраці Віталія Денеги.
На завершення, для гостей нашого краю організували відвідини родинного господарства Cozy Farm у с. Когути та фермерського господарства "Гураль" у с. Підрясне.
Спільні фото, зроблені біля муралу Скрябіна та в Новояворівському краєзнавчому Музеї залишаться в спогадах учасників Фестивалю, як і море позитивних емоцій.
 
Світлана Плесак,
заступник директора з НВихР
Художнього ПТУ ім. Й.П.Станька

Ви можете поділитись цікавою статтею з друзями в соціальних мережах: